Wie zijn wij? 

Mijn naam is Suzanne Buit (1987). Al van jongs af aan spelen paarden een belangrijke rol in mijn leven. Als jong meisje begon ik met paardrijden op de manege. Later kwamen er verzorgpaarden en uiteindelijk kwam in 2011 mijn droom uit. Mijn verzorgpony Shogun werd mijn eigen pony. 

Ik wilde altijd al graag met kinderen werken en ging daarom Orthopedagogiek studeren. Na het afronden van mijn studie werkte ik afwisselend in de volwassenenpsychiatrie, gehandicaptenzorg en in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Al die tijd bleef het echter kriebelen om mijn twee passies te kunnen combineren. Daarom besloot ik in 2016 mijn hart te volgen en ik begon met de opleiding tot Equine Assisted Coach (level 1 en 2) aan Educatief Centrum de Keulseweg. Eind 2016 startte ik met Praeda Coaching.

Ik woon samen met mijn man en behalve van de paarden hou ik ook van reizen, wandelen en onze kat Lo├║ki. Naast mijn werk als coach werk ik als orthopedagoog in het voortgezet speciaal onderwijs. 

Coachpony Joep is een Shetlandpony van vier jaar oud. Het is een enorm lieve en enthousiaste pony die ontzettend van knuffelen houdt. Soms kan hij, als een echte Shetlander, wel lekker eigenwijs zijn. Dat maakt ook dat je veel van hem kunt leren! 

Het welzijn van de coachpony's is erg belangrijk. Ze lopen dan ook 24/7 buiten in een fijne kudde met altijd toegang tot meerdere inloopstallen en genoeg eten. 

De andere pony's lopen lekker los en besluiten soms zelf om ook mee te doen aan de coachsessies.

Prinses is een Shetlandermerrie van twaalf jaar. Ze is erg lief, heel rustig en daarom een fijne coachpony voor kinderen die het nog wat spannend vinden. Prinses kijkt zelf ook graag eerst even de kat uit de boom. Tegelijkertijd weet ze ook heel goed wat ze wel en niet wil en dit zorgt voor mooie leermomenten. 

Een pony die er helaas niet meer is, maar die wel een speciaal plekje verdiend: Shogun. Hij was namelijk mijn inspiratie om te starten met Praeda Coaching. Het veilige en fijne gevoel dat hij mij gaf en alles wat hij mij leerde, wilde ik delen met anderen. Helaas moesten we in 2019 afscheid nemen. 

Registraties
Praeda Coaching is aangesloten bij het KREACT (Kwaliteitsregister Equine Assisted Coach en Therapeut). Praeda Coaching werkt volgens het beroepsprofiel en de ethische code van het KREACT (www.kreac.nl).  
 
Daarnaast is Praeda Coaching aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten). CAT-therapeuten werken volgens de GAT-beroepscode.  Praeda Coaching valt onder het WKKGZ-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke WKKGZ geschilleninstantie. Kijkt u voor meer informatie op https://gatgeschillen.nl/ 


Ook ben ik als orthopedagoog geregistreerd bij de NVO (Nederlandse Vereniging van pedagogen en onderwijskundigen). 
Ik volg regelmatig bijscholing en intervisie.