De paarden

Coaching met paarden kan ik natuurlijk niet alleen. Daarom stel ik hieronder graag de twee coachpaarden voor:

Allereerst mijn eigen pony Shogun. Shogun is een 24-jarige ruin. Hij is al dertien jaar in mijn leven en ik zou niet weten wat ik zonder deze lieverd zou moeten. Shogun is een lieve en zeer gevoelige pony. Hij merkt eerder aan mij dat ik niet lekker in mijn vel zit dan ikzelf en houdt mij dan altijd weer een spiegel voor. Bijvoorbeeld als ik na een drukke dag denk: 'nog even snel longeren'. Shogun blijft dan vaak midden in de bak stil staan en verzet geen stap. Alsof hij wil zeggen 'niks even snel, kom jij maar eerst tot rust!'.

Zo heeft hij mij de afgelopen jaren al veel geleerd en is hij een fijn paard voor de coachsessies.

 

De tweede coachpony is Riëlle. Riëlle is een Fjordenmerrie van 21 jaar. Zij is niet van mij, maar mag door haar eigenaresse voor de coachsessies gebruikt worden. Ook Riëlle heeft altijd precies door wanneer ik er met mijn hoofd niet helemaal bij ben. Hier maakt ze graag gebruik van door tijdens het wandelen wat gras mee te pikken. 

 

Shogun en Riëlle staan samen op een privélocatie in Rockanje (Zuid-Holland). Hier vinden ook de coachsessies plaats. Het welzijn van de pony's staat bij Praeda Coaching hoog in het vaandel. Shogun en Riëlle lopen dan ook 24/7 buiten met altijd toegang tot een grote inloopstal. Ook mogen ze het hele jaar door regelmatig lekker de wei op.