Over mij

Mijn naam is Suzanne Buit. Ik ben geboren in 1987 en opgegroeid in Hekelingen. Al van jongs af aan spelen paarden een belangrijke rol in mijn leven. Als negenjarig meisje begon ik met paardrijles op de manege. Na een aantal jaar op de manege te hebben gereden, kwam Shogun in mijn leven. Eerst was hij jarenlang mijn verzorgpony en zes jaar geleden kwam mijn grote droom uit. Shogun werd mijn eigen pony. Als ik bij paarden ben, ervaar ik rust en veiligheid. Bij hen kan ik helemaal mijzelf zijn en zij veroordelen mij niet als ik eens een dag niet lekker in mijn vel zit. Ik vind ook niets zo fijn als om na een dag hard werken bij de paarden weer tot rust te komen.


Ook wist ik al jong dat ik later als ik groot was 'mensen wilde helpen'. Daarom ben ik na de middelbare school Orthopedagogiek gaan studeren. Tijdens mijn studie heb  in de volwassenenpsychiatrie gewerkt. In de jaren erna werkte ik als begeleider in de gehandicaptenzorg en als orthopedagoog in het onderwijs en in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Momenteel werk ik als begeleider op een crisisopvang voor jongeren met een verstandelijke beperking. Het bleef echter kriebelen om mijn twee passies te kunnen combineren. Daarom besloot ik in 2016 mijn hart te volgen en ik begon met de opleiding tot Equine Assisted Coach (level 1 en 2) aan Educatief Centrum de Keulseweg. Eind 2016 startte ik met Praeda Coaching.

 

Praeda Coaching is aangesloten bij het KREAC (Kwaliteitsregister Equine Assisted Coach).  Praeda Coaching werkt volgens de ethische code en het beroepsprofiel van het KREAC. Ook is aan het lidmaatschap van het KREAC een klachtenregeling verbonden.

 

Wil je meer informatie?  Kijk dan op www.kreac.nl.